lørdag den 16. februar 2013

At finde ro og gå i tomgang


Jeg har en lille en-mands-fest, her i mit sofahjørne. Det er strikketøjet, der dagligt byder mig op til sin helt egen form for dans. Det lokker og kalder og jeg overgiver mig let. Til blødhed og afslapning, til varm drik i yndlingskoppen. Straks jeg sidder der, sætter mine hænder og tanker i ivrig bevægelse. Det er så befordrende for tankens frie vandring, at sidde med et strikketøj. Jeg lever mit liv forlæns. Men jeg har også brug for at se mig over skulderen og genopleve det som var, i tilbageblik. At vende livets indtryk og gøre det til bevist erfaring og indsigt. Med strikketøjet i mine hænder, får jeg reflekteret, skilt ud og skilt fra. Får øje på alt det, jeg skal bære videre.

Måske du en dag ser et halstørklæde, arrangeret omkring en hals for at glæde og varme. Så kanske det er mig - og du vil vide, at mit strik er fyldt af små finurlige historier, strikket med ind i hver en maske og pind. Men hvilke, vil det som en trofast ven, aldrig nævne højt.
Det forbliver mellem dét og mig. 

14 kommentarer:

 1. Så fint beskrevet - din strikketøjs fest. Det ER ret meditativt at strikke. Du har fået tænkt mange tanker - så langt du er nået - smukt ser det ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Fru Bruun. Har jo set, at du også er indviet i strikningens magi ;-) Der er så stille på din blog - kanske du også har travlt med en lille strikketøjsfest?
   Vinke, vinke

   Slet
 2. uhh Mette, hvor er du fantastisk til at skrive. Det er beskrevet så smukt og går helt under huden. Jeg nyder virkelig altid dine tekster!
  Dejligt at strikkeriet er din ventil og skønt at du pakker det ind i halstørklædet og bærer det tæt :-)

  Flotte farver og en sjov indflettet tekst ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Nola. Dine ord får mig til at smile med hjertet - og motiverer til at fortsætte med blogskriveriet :-)
   Mon du også strikker, eller hvordan vegeterer du?
   Vinke, vinke - mod Alperne og en bjørn i glas og ramme ;-)

   Slet
  2. Dejligt hvis jeg kan motivere til noget......og nyder din blog meget.
   Før i tiden strikkede jeg (da jeg var ung ;-)) en del, og kunne også mægtig godt lide det. Men så kom computer tiden, og billedebearbejdning og lege med grafik overtog. Og man må jo prioritere og kan ikke nå det hele.
   Jeg reflekterer meget når jeg løber, der bliver vendt tanker, fyldt skuffer og fundet nye veje. Det er herligt og jeg nyder samtidig skoven og er tæt med naturen

   Super god søndag til dig :-)

   Slet
  3. Åh, ja, leg og læring på computeren er også godt :-)
   Det er løb bestemt også - hvis bare man ikke blev så forpustet!!
   :-)

   Slet
 3. Sikke en hyggelig fest ;-) Man kan virkelig fä vendt en masse med sig selv, när man sidder med sit strikketöj, det kan vaere ren balsam for sjaelen ;-)

  Fine farver i dit halstörklaede og hvor ser det blödt ud ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, et strikketøj er en dejlig måde at mediterer på. Du kender det, kan jeg høre :-) Tørklædet er overvejende af uld, så det skal vaskes men glycerin, inden jeg kan holde ud at bære det mod min hud. Godt gammelt husråd, du ved ;-)

   Slet
 4. Flot, flot strikketøj :)
  Jeg har også lige købt det skønne 'Rustik' garn - og sikke en god idé at strikke med store pinde. Hvilken pinde-størrelse bruger du her?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Marianne - og du har fuldstændig ret i, at det er RUSTIK garn ;-) Jeg har strikket med pinde 6 og det er jeg vældig tilfreds med. Faktisk er det nu færdigt og efter lidt hæftning, glæder jeg mig til at gå med det.
   Rigtig god fornøjelse med dit :-)
   Vinke, vinke

   Slet
  2. Tusind tak og velbekomme! :)
   Jeg kan godt forstå du glæder dig til at gå med det - det er virkelig nogle skønne farver sammen.
   Ved ikke endnu hvad jeg skal strikke af mit 'Rustik' garn - der er så mange muligheder :) - men pinde 6 skal helt sikkert bruges her.
   Fortsat god weekend!

   Slet
  3. Du har ret, mulighederne er mange. Selv vil jeg nu fortsætte med en lille tætsiddende poncho. Sådan en, der varmer foroven, uden at hænge i vejen.
   Èn blandt de mange ideer...!?
   :-)

   Slet
  4. Ja, det er en rigtig god idé :) - er du mon færdig med den nu?
   Jeg er ikke kommet i gang endnu med at bruge mit skønne 'Rustik' garn, for jeg er også ved at hækle en 'sjælevarmer' af noget andet dejligt garn.
   :)

   Slet
  5. Færdig, næh, jeg er endnu ikke kommet igang, Marianne. Der kom lige noget andet spændende forbi! En sjælevarmer, skønt navn. Gid den er færdig nu og at du er blevet glad for den :-)

   Slet

Du kan altid kommentere et indlæg - om du følger bloggen eller blot kom forbi.
Sådan gør du:
1. Skriv din kommentar i feltet ovenfor.
2. Vælg en identitet f.eks. "Anonym"
3. Tryk på "Udgiv din kommentar"
Det er så let - og jeg bliver så glad :-)

Ældre indlæg