torsdag den 31. maj 2012

Du søde maj

Jeg har altid elsket blomster. Utallige er de buketter jeg har købt og sammensat, og dem jeg har plukket mig til. De giver liv og skønhed til rummene. De fanger konstant mine øjne. Og så minder de mig om livsprocessen. Den der gælder for alt levende. Alting har sin tid.


Når jeg ser en ny årstid blomstre, får syn og duft mig til at huske. Som nu for eksempel med liljekonvallerne. Mine bedsteforældre havde dem ved deres sommerhus i Buresø. Dér på terrassens skyggefulde langside, gemte de små klokker sig mellem de dominerende blade. Når vi sad på stolene med de storblomstrede hynder og spiste mad på voksdug med frynser, kunne vi se dem. Og dufte dem.


Liljekonvallerne hjælper mig til at tidsfæstne hvornår på året, mine erindringer fandt sted. Var det sommer? Næ, det var selvfølgelig her i maj. Der hvor liljekonvallerne altid blomstre!  


Dengang blev de ikke sat i vase, de stod jo lige dér.Det gør mine og jeg nyder dem her på mit skrivebord.  

4 kommentarer:

 1. Har lige fundet din blog og kigger mig lige lidt omkring...
  Supersød vase eller kande er det vel - hvem står bag den?
  : )

  SvarSlet
 2. Dejligt du fandt bloggen :-)
  Det er flere år siden jeg købte kanden. Jeg kan se butikken for mig, men husker ikke hvor den lå.
  :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var ærgerligt, men hvad, man skal jo heller ikke eje alt hvad man ser ; ) Men sig endelig til hvis du pludselig kommer i tanke om det : )

   Slet
  2. Nu ved jeg ikke hvor i landet du bor, Snullemor, men jeg har (her på bloggen) skrevet et lille indlæg om et herligt værksted der hedder Creative Space på Frederiksberg. Dér har du mulighed for at lave en selv (eller noget lignende)...
   Vinke, vinke

   Slet

Du kan altid kommentere et indlæg - om du følger bloggen eller blot kom forbi.
Sådan gør du:
1. Skriv din kommentar i feltet ovenfor.
2. Vælg en identitet f.eks. "Anonym"
3. Tryk på "Udgiv din kommentar"
Det er så let - og jeg bliver så glad :-)

Ældre indlæg